Aberto o prazo para anotarse ao plan de formación aberto impulsado por Orpagu e o Concello da Guarda
● O plan refrenda o compromiso da Organización de Palangreros Guardeses coa súa localidade, promovendo a formación específica necesaria para xerar emprego estable e de calidade.
● Antonio Lomba, alcalde da Guarda, valora moi positivamente esta iniciativa de Orpagu que ofrecerá oportunidades a quen poida acceder á formación
● Os participantes nestes cursos de formación gratuítos entrarán a formar parte dunha bolsa de traballo, da que se nutrirá a organización para os empregos que xere a súa planta de Tui.
Fieis ao compromiso social adquirido coa súa localidade, a Organización de Palangreros Guardeses impulsou sete cursos dentro dun plan de formación específico aberto a todas e todos os guardeses para o que conta coa colaboración económica do Concello da Guarda. Precisamente, o Concello da Guarda empregará a Líña 2 do Plan Concellos da Deputación de Pontevedra para financiar este proxecto coa cantidade de 6.000 euros, “para que a poboación guardesa teña unha opción real de acceso ao emprego”, sinalan dende a Alcaldía.
Unha aportación que dende a organización de palangreros valoran de forma significativa ao tempo que destacan a inestimable colaboración do Concello con esta iniciativa. Unha cooperación que, en palabras do presidente da organización, Joaquín Cadilla, “foi exemplar dende o primeiro día”.
Os cursos de “Almacenaxe en frío”, “Manipulador de alimentos e APPCC”, “Carretilleiro”, “Prevención de riscos en cámaras frigoríficas”, “Seguridade Alimentaria e alérxenos”, “Limpeza e Desinfección” e “Boas prácticas de manipulación” desenrolaranse entre as 9:00 e as 14:00 horas e terán lugar, en diferentes datas, entre o 30 de marzo e o 20 de xuño. Todos os cursos serán impartidos na sede da Organización de Palangreros de A Guarda (Manuel Álvarez, 16 baixo), a excepción do curso de carretilleiro, que impartirase en formato on-line a parte teórica e nas instalacións de Herrajes Martínez, a parte práctica.
As persoas que conclúan con éxito os cursos formarán parte da bolsa de traballo da que Orpagu nutrirase para conformar a plantilla da planta frigorífica que está construíndo en Tui. A planta estará plenamente operativa en 2022 e creará ao redor de 30 postos de traballo. Os inscritos nos cursos de formación que queden fora dos postos ofertados por Orpagu gozarán desa formación gratuíta, que lles permitirá acceder a empregos noutras empresas do sector, cuxa demanda de traballadores ten aumentado nos últimos anos.
Aínda que este plan formativo está aberto para todas as persoas interesadas, nos criterios de selección priorizarase que sexan naturais da Guarda, cumprindo desta forma cun dos preceptos da FEMP (Fondo Europeo Marítimo e de Pesca) que apoia os proxectos que creen emprego e melloren a calidade de vida da poboación no litoral.
A inscrición nos cursos realizarase só a través da páxina web de Orpagu (www.orpagu.com), cuxo formulario de inscrición habilitarase nos próximos días.
A nova planta, infraestrutura necesaria para seguir crecendo
Cunha inversión de seis millóns de euros, a planta e centro de I+D está emprazada no parque empresarial de Areas, cunha estratéxica situación polo seu acceso directo á A55 e á Vía Tui-A Guarda. A nave albergará un almacén frigorífico con capacidade para 3.000 toneladas de pescado e unha aula de experimentación para traballar en novos produtos e formatos coa intención de chegar ao maior número de consumidores posible.
Este proxecto da Organización de Palangreros Guardeses ten coincidido no tempo con seu 25 aniversario e dado o seu custe e obxectivos conta con financiación europea e do Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación.
Táboa de cursos, datas e número de horas:
CURSO | HORAS | DATA | HORARIO |
Almacenaxe en frío | 10 | 30 e 31 de marzo |
De 09:00 a 14:00 |
Manipulador de alimentos e APPCC | 5 |
5 de abril |
De 09:00 a 14:00 |
Carretilleiro |
10 | Teoría: 18 ao 20 de abril Práctica: 22 de abril |
De 09:00 a 14:00 De 08:00 a 14:00 |
Prevención de Riscos en cámaras frigoríficas | 4 | 4 de maio |
De 09:30 a 13:30 |
Seguridade Alimentaria e en alérxenos | 5 | 23 de maio | De 09:00 a 14:00 |
Limpeza e desinfección | 2 | 7 de xuño | De 09:00 a 11:00 |
Boas prácticas de manipulación | 4 | 20 de xuño | De 09:00 a 13:00 |